27 Ocak 2016 Çarşamba

işitme Bozukluları ve Bunların Tedavi Yolları


işitme Bozukluları ve Bunların Tedavi Yolları

Çevrenizde işitme bozukluğu olan kimseler var mı? işitme bozukluklarının sebebi ne olabilir? işitme bozukluklarının birçok sebebi vardır. Bunların bazıları işitme kaybına, bazıları da sağırlığa yani hiç duymamaya yol açabilir. işitme bozuklukları doğuştan olabileceği gibi sonradan da oluşabilir.  Kulak zarı sertleşmesi, orta kulakta kemik kaynaması ve iç kulaktaki zedelenmeler doğuştan olabilir. Bazen bir hastalık ya da yüksek şiddette sesler kulağa zarar verip işitme kaybına sebep olabilir. işitme kaybı oluşursa işitme cihazı kullanılması gerekir.

İşitme Cihazları: Dışarıdan gelen seslerin şiddetini yükselterek onları kulağın duyabileceği seviyeye getiren küçük elektronik aletlerdir. Genellikle iç kulakla ilgili işitme kayıplarında kullanılır ancak bazen orta kulak rahatsızlıkları için de kullanılabilmektedir. işitme cihazı sesi yükseltir ama işitme kaybını düzeltmez. Mikrofon, pil ve kulaklık gibi bazı temel parçalardan oluşur. işitme cihazları duyma bozukluğu olan her yaştaki insan tarafından kullanılabilir.

Wireless Teknolojisi: Duymayan kulaktan duyan ya da az işitme kaybı olan kulağa kablosuz iletim sağlayan yeni bir teknolojidir. Hasta bu cihazla, sesleri daha iyi duyar. 

işitme Bozuklukları ve Bunların Tedavi Yolları ile ilgili aramalar
işitme bozuklukları ve tedavi yolları 7. sınıf işitme bozuklukları nelerdir işitme bozuklukları ve tedavi yolları vikipedi işitme kaybı tedavisi bitkisel işitme kaybı tedavisi 2015 işitme kaybı tedavisi son gelişmeler işitme kaybı nedenleri kulak sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder