2 Ağustos 2014 Cumartesi

Yediğimiz Hangi Besin Vücudumuzun Hangi Bölgesine Yarıyor ?

Gün içerisinde bir çok besin tüketiyoruz. Fakat yediğimiz bu besinlerin hangisinin hangi vücut organımıza iyi geldiğini bir çoğumuz bilmiyoruz. işte bu makalemizde bu sorunun cevaplarını vermeye çalışacağız. Öncelikle düşünmemizi sağlayan, ve insanları diğer canlılardan ayıran en önemli organ olan beyin için ; somon, sardunya, ton balığı ve ceviz gibi ürünler üst düzeyde vitamin sağlayarak zinde olmasını sağlamaktadır.
Tabi ki yaşamımızı sürdürmemiz de üst düzey bir yer oynayan ve görmemizi sağlayan gözlerimiz içinde havuç, yumurta ve mısır tüketmemiz faydalı olacaktır. Spor yapan insanların yorulmamak ve dinamik olmak adına en çok değer verdikleri şey olan  kaslar için ise muz,yumurta,balık ve kırmızı et tercih edilmelidir. Karaciğerimizin sağlıklı olabilmesi için ise ; brokoli, lahana ve brokoli lahanası yemekte fayda vardır.Tuvalet ihtiyacımızı rahatça gidere bilmek için bağırsaklarımızın sağlıklı olması da en önemli şartlardan bir tanesidir bunun için ise ; yoğurt ve kırmızı erik yemek oldukça faydalı olacaktır. Deri sağlığı insanlar için çok önemlidir. çünkü özellikle yaz aylarında giysilerimizi kısa kollu tercih etmekteyiz ve derimiz göz önünde çıkmaktadır bunun için ise yeşil çat, somon ve yaban mersini tüketilmelidir. Özellikle çocuk gelişiminde önemli olan kemikler için ise süt, portakal ve kereviz önemli bir yere sahiptir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder